Matematik

finsering

08. september 2018 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

OPGAVE 4 Afbild nutidsværdien af 100.000 kr. som funktion af antallet af terminer, n°ar den
terminslige rente er hhv. 0%, 5%, 10%, og 15%. Hvilket beløb g°ar nutidsværdien imod n°ar den
terminslige rentesats g°ar mod uendelig? Hvilket beløb g°ar nutidsværdien imod n°ar antallet af
terminer g°ar mod uendelig?

Hej kan i hjælpe med opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2018 af mathon

                 \small \underset{ p\rightarrow \infty}{\lim} 10^5\cdot \left ( 1+\tfrac{p}{100} \right )^4

                 \small \underset{ n\rightarrow \infty}{\lim} 10^5\cdot \left ( 1+\tfrac{5}{100} \right )^n


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2018 af SuneChr

# 0
Det må være velkendt, at eksponentielfunktionen  f (x) = bax  for a > 1 , vokser over alle grænser,
og for a = 1 er triviel.


Skriv et svar til: finsering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.