Matematik

Potensfunktion

12. september 2018 af DenStuderende1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, 

Jeg er igang med en rapport i Matematik C.

Jeg er næsten færdig og en af de sidste spørgsmål lyder: Vis ved hjælp af et CAS-værktøj, at bremselængden med god tilnærmelse er en potensfunktion af hastigheden i km/t.

Hvis jeg ikke tager helt fejl lyder en potensfunktion følgende : y = b * x^a

Her kommet mit spørgsmål så: Jeg ved med hjælp af CAS-programmet at a er 3.17 og b er -182.58.

Indsætter man dette i potensfunktionen ville y blive en milliard tal, og det kan jo ikke passe, nogen der har en ide om hvor jeg laver fejlen?

Lad os tage et eksempel y = -182.58 * 80^3.17 = -196901244,7

Vedhæftet fil: 3.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2018 af PeterValberg

Du har tilsyneladende lavet en lineær regression over de givne data...
måske du får et bedre resultat, hvis du laver en potensregression?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
12. september 2018 af DenStuderende1 (Slettet)

Ups, der kan man da tale om at det er pinligt. Tror jeg sad for længe op med det, og glemte at bruge den rigtige model. Tusind tak ;)


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.