Matematik

Problemregning

16. september 2018 af Isabellamh - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg kan ikke finde ud af følgene opgaver: 

Et gulvtæppe er 4,60 meter langt og 3,50 meter bredt - Hvor meget koster det når 1m2 koster 85,50kr.? 

Anders, Cecilie og Daniel har tippet i fællesskab, og de har betalt henholdvis 2 kr., 5 kr. og 9 kr. De vinder og får i alt 3.888 kr.
Hvor meget får de hver, når pengene skal deles i forhold til deres indskud? 

En kasse har følgende mål:

Længde 60 cm, Bredde 50 cm, Højde 30 cm

Hvor mange dm3 kan den indeholde?

Hvor mange liter kan den rumme? 

Jeg ville blive super glad, hvis jeg kunne få  hjælp til det. Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2018 af mathon

                          \small \begin{array}{llccl} \textup{t\ae ppeareal:}&=&\left (4.60\; m \right )\cdot \left (3.50\; \right )&=&?\\ \textup{t\ae ppepris:}&=&?\cdot \left ( 85.50\; \tfrac{kr}{m^2} \right )&=& \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. september 2018 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

Her er lidt hjælp at hente :)

Vedhæftet fil:Problemregning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2018 af ringstedLC

1) l * b * m2-pris

2) 

\begin{align*} A &= Pr\ae mie\cdot \frac{ A_{indskud}}{(2+5+9)}\\ C &= Pr\ae mie\cdot \frac{ C_{indskud}}{(2+5+9)}\\ D &= Pr\ae mie\cdot \frac{ D_{indskud}}{(2+5+9)} \end{align*}

3) 

\begin{align*} 10\;cm &=1\;dm\\ 1\;dm^3 &=1\;l \\ \end{align*}


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2018 af jegbrugerstudieportalen1 (Slettet)

Her er lidt mere hjælp :)

Vedhæftet fil:Problemregning 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2018 af mathon

Gevinsten deles i forhold til, hvad de hver især har indbetalt:

                  \small \begin{array}{lcccr} \textup{tipning:}&\textup{\underline{forholdstal}}&\textbf{gevinst}\\ \textup{Anders:}&2&\frac{2}{16}\cdot 3888&=&\\ \textup{Cecilie:}&5&\frac{5}{16}\cdot 3888&=&\\ \textup{Daniel:}&\underline{9}&\frac{9}{16}\cdot 3888&=&\\ \textup{SUM}&16 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2018 af mathon

En kasse har følgende mål:

Længde 6 dm, Bredde 5 dm, Højde 3 dm

                  \small \small \begin{array}{lcccr} \textup{rumfang:}&(6\; dm)\cdot (5\; dm)\cdot (6\; dm)&=&180\; dm^3\\ &180\; dm^3&=&180\; L \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. september 2018 af Studentos

Gulvtæppet: 

Bestem/find arealet af guldtæppet. Herefter bestemmer du gulvtæppets pris ved at gange med 85,50 kr. 

Anders, Cecilie og Daniel:

1)     \frac{3888}{2+5+9}=243

2)     Anders: 243*2=486      Cecilie: 243*5=1215     Daniel: 243*9=2187

3)     Kontrol: 486+1215+2187=3888 (Regnestykket passer)

Kasse:

Beregn rumfanget dvs. gange længden, bredden og højden og omregn så til dm^3

dm^3 svarer til 1 liter (dvs. brug facit fra din omregning til at finde/bestemme antal liter kassen kan rumme) 


Skriv et svar til: Problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.