Matematik

Tretrinsreglen - differentialregning

18. september 2018 af inneedofhelp123 - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan vise mig, hvordan trin 1 til denne funktion skal løses? ?y skal give 2h, men jeg får det til noget andet...

Funktionen:

f(x)=2x+3 og x0=-1

Derefter hedder det vel:

?y=f(-1+h)-f(-1)

Når jeg tjekker på inspire, er resultatet for det ovenstående 2h. Når jeg så skriver det næste, får jeg et andet svar:

= 2*(-1+h)+3-2*(-1)+3

Inspire siger, at dette giver 2h+6? Hvad har jeg gjort galt?

Kun seriøse svar tak:)

 

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2018 af swpply (Slettet)

Du har at

\begin{align*} f(-1) &= 2\cdot(-1) + 3 \\ &= -2+3 \\ &= 1 \end{align*}

og at

\begin{align*} f(-1+h) &= 2(-1+h) + 3 \\ &= - 2 + 2h + 3 \\ &= 2h+1 \end{align*}

hvorfor at

\begin{align*} f(-1+h) - f(-1) &= 2h+1-1 \\ &= 2h \end{align*}


Svar #2
18. september 2018 af inneedofhelp123

#1

Du har at

\begin{align*} f(-1) &= 2\cdot(-1) + 3 \\ &= -2+3 \\ &= 1 \end{align*}

og at

\begin{align*} f(-1+h) &= 2(-1+h) + 3 \\ &= - 2 + 2h + 3 \\ &= 2h+1 \end{align*}

hvorfor at

\begin{align*} f(-1+h) - f(-1) &= 2h+1-1 \\ &= 2h \end{align*}

mange tak!

 

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2018 af swpply (Slettet)

#2
#1

Du har at

\begin{align*} f(-1) &= 2\cdot(-1) + 3 \\ &= -2+3 \\ &= 1 \end{align*}

og at

\begin{align*} f(-1+h) &= 2(-1+h) + 3 \\ &= - 2 + 2h + 3 \\ &= 2h+1 \end{align*}

hvorfor at

\begin{align*} f(-1+h) - f(-1) &= 2h+1-1 \\ &= 2h \end{align*}

mange tak!

 

Velbekommen og god fortsat arbejdslyst :-)


Skriv et svar til: Tretrinsreglen - differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.