Fysik

Termodynamik

21. september 2018 af shaed (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En fermenteret krukke indeholder 3,1 kg is med temperatur -4,0 ° C.
Gryden har en masse på 2,2 kg og starttemperaturen er 18 ° C.
Den står på en plade, der leverer varme med effekt 2.3kW.
Spændingen over pladen er 220V; Vi tror vi snakker om DC.

a) Hvad er strømmen gennem pladen?
b) Hvor lang tid skal det vare, før hele isen er smeltet?
c) Nu vil du koge vandet inden for 15 min. Med den samme spænding, hvilken strøm skal så gå gennem posten? Du kan ignorere varmetabet til omgivelserne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2018 af mathon

           \small a)\quad I=\tfrac{P}{U}=\frac{2300\; V\cdot A}{220\; V}=

           \small b)\quad t=\tfrac{E}{p}=\frac{(3.1\; kg)\cdot \left (2\cdot 10^3\; \tfrac{J}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 4\; K \right )+(3.1\; kg)\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )\cdot}{2300\; \tfrac{J}{s}}


Svar #2
21. september 2018 af shaed (Slettet)

Hvilken formel har du brugt på E?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2018 af mathon

   Ingen formel, men
                                       \small \textsl{E = summen af opvarmningsenergien og smeltningsenergien.}          


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.