Matematik

lineær funktion - bestem k???

22. september 2018 af Nadiaeliasen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ;)

Jeg har fået en opgave som lyder:

Der er givet en lineær funktion med forskriften

k(x) = 3x + 1

a) Bestem k(2)

b) Bestem skæringen mellem x-aksen og grafen for k.

Jeg har søgt så meget på nettet omkring hvad k er og hvordan denne bestemmes men kunne virkelig ikke finde noget. Jeg håber virkelig at der er en sød sjæl derude som vil hjælpe og forklarer mig opgaven så jeg kan løse den.

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2018 af StoreNord

a)   k(2) = 3*2+1 =7

b)   Funktionen skærer x-aksen, hvor 3x+1 = 0

         3x+1 = 0   ⇒
         3x=-1         ⇒
         x=\frac{-1}{3}= -0.333333

k(x) er bare et navn på en funktion. Den ku lige så godt hedde f(x).


Svar #2
22. september 2018 af Nadiaeliasen (Slettet)

#1

a)   k(2) = 3*2+1 =7

b)   Funktionen skærer x-aksen, hvor 3x+1 = 0

Tusind tak for hjælpen! Men kan du forklarer hvordan man bestemmer skæringen mellem x-aksen og k? Forstår ikke helt dit svar..


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2018 af StoreNord

Skærmbillede fra 2018-09-22 16-25-07.png


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2018 af StoreNord

Funktionen  er k(x) = 3x+1 
Alle steder på x-aksen er k(x)=0
På x-aksen gælder altså, at:  3x+1 = 0 
                                               3x+1 = 0   ⇒
                                               3x=-1         ⇒
                                                x=\frac{-1}{3}= -0.333333


Skriv et svar til: lineær funktion - bestem k???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.