Matematik

Matematik regning

23. september 2018 af Mille9032 - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave som lytter:

En linje går gennem P(-4;3) og Q(2;6)
Find linjens hældning, og angiv derefter en ligning for linjen.

Er der nogle som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2018 af ringstedLC

En ret linje på formen:

\begin{align*} y &= ax+b\\ a &=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\ b &=y-ax \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2018 af mathon

                    \small \small \begin{align*} y &= ax+b\\ a &=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\\ b &=y_1-ax_1&\textup{eller}&&b=y_2-ax_2 \end{align*}


Svar #3
23. september 2018 af Mille9032

Mange tak mathon og ringstedLC


Skriv et svar til: Matematik regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.