Matematik

Lineære funktioner

26. september 2018 af xxravexxt (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg er næsten lige startet i 1.g og vil super gerne finde en bedre forklaring den min lære har givet mig på følgende opgave:

Bestem skæringspunktet mellem graf f og koordinasystemets x-akse.

f forskriften er f(x) = b*x-5*b

håber nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Grafen for f består af de punkter (x,y) der opfylder    y = f(x)
      x-aksen består af de punkter (x,y) der opfylder    y = 0

Løs de to ligninger mht. x og y for at finde punktet, som både tilhører grafen og x-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af mathon

         \small \begin{array}{rcll} y&=&0\\ y&=&b(x-5)&b\neq0\\ b(x-5)&=&0\\ x&=&5 \end{array}

\small \textup{sk\ae ringspunkt med x-aksen:}\quad(5,0)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.