Matematik

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

26. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet) - Niveau: C-niveau

På figuren ses graferne for funktionerne f og g.
Det oplyses, at funktionerne f og g er bestemt ved

f(x)=2x+5
g(x)=-3x+12

a) Opstil en ligning, der kan bruges til at bestemme
førstekoordinaten til grafernes skæringspunkt.

skal jeg ikke bare lave en graf og finde deres skæringspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af swpply (Slettet)

#0

skal jeg ikke bare lave en graf og finde deres skæringspunkt?

Nej, du bliver bedt om at opstille en ligning, der når du løser den bestemmer førstekoordinaten (altså x) til skæringspunktet imellem f(x) og g(x). At tegne en graf er ikke det samme som en ligning.

Grafen for f og grafen for g skære hinanden hvis og kun hvis der gælder at

                                    f(x) = g(x)

for mindst et x.


Svar #2
26. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

kan du give et eksempel


Svar #3
26. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af swpply (Slettet)

Ligningen du skal opstille er bestmemt ved betingelsen for skæring, altså er ligningen

                               f(x) = g(x)

brug nu at du har en forskrift for både f og g.


Svar #5
26. september 2018 af jegerlækker20202 (Slettet)

forstår ikke havd du mener


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.