Matematik

Bestem en forskrift for f??

26. september 2018 af libuskov (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder sådan:

Grafen for en lineær funktion f skærer førsteaksen i x=5 og andenaksen i y=10

a) Bestem en forskrift for f.

Jeg forstår ikke helt hvordan man skal løse opgaven, så hvis nogen vil hjælpe, sætter jeg stor pris på det!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du skal finde forskriften ud fra to punkter.

Alle punkter på førsteasken opfylder y=0, dvs. punktet (5,0) tilhører grafen 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2018 af liawo (Slettet)

Du kan lave to ligninger med to ubekendte:

0=a*5+b
10=a*0+b

Så finder du både a og b, og så er det jo bare at indsætte i forskriften for en lineær funktion af typen:

f(x)=a*x+b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2018 af liawo (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2018 af mathon

\small \textup{Den rette linje p\aa \ aksesk\ae ringsform:}

                       \small \frac{x}{u}+\frac{y}{v}=1

                       \small \frac{x}{5}+\frac{y}{10}=1


Svar #5
26. september 2018 af libuskov (Slettet)

Mange tak for jeres hjælp! (:


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.