Matematik

Matematik/programmering

27. september 2018 af kgsklo - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle

Kan nogen hjælpe mig med vedhæftede opgave? 

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Opg.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2018 af swpply (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Du skal finde en rod for  f(r) = π·r·(r + √(202 + r2)) - 1200    <- Differensen mellem overfladeareal og 1200.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2018 af swpply (Slettet)

Brug at overfladearealet S for en kegle med højde h og radius r er bestemt ved

                              S = \pi r\sqrt{h^2 + r^2}

Lad derfor f:[0,\infty) \rightarrow\mathbb{R} vær funktionen givet ved

                    f(x) =\pi x\sqrt{h^2 + x^2} - S

Du skal da finde x således at f(x) = 0.


Svar #4
27. september 2018 af kgsklo

Tak for det!

Swpply, måtte jeg kontakte dig pr mail om en lille opgave (5 linjer), som jeg har lavet, men åbenbart er lidt forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2018 af swpply (Slettet)

#4
Swpply, måtte jeg kontakte dig pr mail om en lille opgave (5 linjer), som jeg har lavet, men åbenbart er lidt forkert?

Af princip besvare jeg kun spørgsmål der stilles åbent her på studieportalen.

Du skal være velkommen til at lave en tråd med denne opgave, så vil entent jeg eller end af de andre kløgtige hoveder herinde gerne se på det ;-)


Svar #6
28. september 2018 af kgsklo

Ja okay - det bliver lidt kompliceret, så jeg prøve lige at "klippe og klistre" det, og stiller spørgsmålet senere i dag? :)

Svar #7
28. september 2018 af kgsklo

Hej - kan du hjælpe med, hvad det er jeg har gjort galt. Ifølge feedbacken, jeg har fået tilbage, står der: 

"hvad der sker med O(X^6)-leddet, når jeg solver, og at vi har lært om den numeriske præcision? 

Opgavebeskrivelsen og min løsning ses nedunder:

Vedhæftet fil:Opgave + løsning.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. september 2018 af guuoo2 (Slettet)

Uligheden er rigtig, men du kan jo ikke bruge den til andet end at sige noget asymptotisk for x->0, hvilket ikke er det der spørges til. Selv i grænsen dækker O-notationen over en ukendt faktor.

Hvad er "Ex. 2 p.57" og hvilken lommeregner har du skrevet hvad på for at få dit nederste output?!


Svar #9
28. september 2018 af kgsklo

Eksempel 2 er bare et eksempel, hvor de også bruger Taylorserie. 

Jeg har brugt TI-Nspire, hvor det kan ses nedenunder, hvad jeg har skrevet: 

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #10
28. september 2018 af swpply (Slettet)

Hvofor spørger du ikke enten din forelæser eller den instructor der har rettet og givet kommentar?


Svar #11
28. september 2018 af kgsklo

Jeg havde sendt en mail til min forelæser, som nu efter flere dage endelig har svaret. Og jeg møder dem ikke før jeg skal genaflevre... ellers havde jeg jo nok gjort det :-)

Svar #12
28. september 2018 af kgsklo

Men jeg har fået hjælp fra min forelæser, så jeg søger ikke hjælp til opgaven mere (bare så i ikke bruger tid) :)

Skriv et svar til: Matematik/programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.