Matematik

Differentialregning

27. september 2018 af mads1436 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan jeg få hjælp til denne opgave?

Virksomhedens variable omkostninger (i kr.) er givet ved funktionen med forskriften:

C(x) = 50x        ,       25 ≤ x ≤ 475

Dækningsbidraget kan bestemmes ved:

Dækningsbidrag = omsætning - variable omkostninger

b) Bestem en forskrift for dækningsbidraget DB og bestem det interval, hvor dækningsbidraget er positivt.


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2018 af Karst567 (Slettet)

Jeg tror altså at u mangler et par oplysninger. Hvad er de variable omkostninger for x<25? Og hvad er prisen for på varen? Og er prisunktionen lineær (gives der mængerabat)? Hvis vi antager at prisen er P>0 så kan dækningsbidraget beskrives som

D(x)=Px-C(x)=Px-50x=(P-50)x \text{ for } 25\leq x\leq475

Dvs at D er positivt når prisen er over 50. Men det har så ingenting at gøre med Differentialregning som overskriften ellers siger


Svar #2
29. september 2018 af mads1436 (Slettet)

Det her er hvad jeg ved
Vedhæftet fil:image.jpg

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.