Matematik

Parabelbue

01. oktober 2018 af Peter991 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan skal afstanden beregnes?

se vedhæftet billede 

Vedhæftet fil: 124124125.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af mathon

a.
         \small \left | AC \right |    \small \textup{findes ved at beregne parablens nulpunkter:}

         \small -0.5x^2+6x=-0.5x(x-12)=0

         \small \small x=\left\{ \begin{array}{rl} 0&\textup{som ikke er aktuel}\\ 12 \end{array} \right.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2018 af mathon

b.
         \small \small \textup{B er jo toppunktet, der ligger midt mellem nulpunkterne, hvorfor B=(6,f(6))}


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2018 af janhaa

a) |AC| = 12 (m)

b) x(m) =6 => y(6)= h= 18 (m)

c)

S1 = y(2,5) = 11,88 (m)

S2 = y(8,5) = 14,88 (m)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2018 af mathon

c.
         \small \textup{st\o ttel\ae ngder:}

                                 \small \small f(\{2.5,12-3.5\})=f(\{2.5,85\})=\{11.875,14.875\}
 


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Bemærk at den form figuren viser absolut ikke er en parabel. Det ligner derimod en halv ellipse.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2018 af janhaa

#6
Bemærk at den form figuren viser absolut ikke er en parabel. Det ligner derimod en halv ellipse.
Agree

Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2018 af mathon

                                 \small \small \small f(\{2.5,12-3.5\})=f(\{2.5,8{\color{Red} .}5\})=\{11.875,14.875\}


Skriv et svar til: Parabelbue

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.