Matematik

HJÆLP TIL LOGARITMEFUNKTIONER!

01. oktober 2018 af polit18 - Niveau: Universitet/Videregående

4.1-3

Lad a ∈ R+ \ {1} være fast valgt, og betragt talfølgen (an), som er en kvotientfølge (en geometrisk følge) med kvotienten a. 

Vis, at følgen (ln(an)) er en differensfølge med differensen d = ln a.

En differensfølge (eller aritmetrisk følge) med differensen d er en følge (xn), hvor betingelsen 

∀ n ∈ N : xn+1 = x+ d

er opfyldt. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2018 af AskTheAfghan

For alle naturlige tal n, har man ln(an+1) = (n+1)ln(a). Kan du se hvad du skal gøre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2018 af peter lind

ln(an) = n*ln(a)

an+1 = (n+1)ln(a) = n*ln(a)+ln(a) = an+ln(a)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL LOGARITMEFUNKTIONER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.