Kemi

Aktuelle koncentration

03. oktober 2018 af filealis (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan ikke finde ud af hvordan den skal beregnes, da man får så mange oplysninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

Du finder stofmængden vha. af formlen n=m/M , M finder du i data bogen.

Derefter beregner du koncentrationen vha. c=n/V.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2018 af Heptan

For sådan en type opgave vil jeg anbefale at slå stofformlen op for ionforbindelsen, og gennemskue hvor mange jern(II)ioner der dannes ved opløsning. Her er det heldigvis bare 1:1, men nogle gange dannes der mere end én jern(II)ion pr. ionforbindelse.

Reaktionen for opløsning af jern(II)sulfat:

FeSO_{4(s)}\rightarrow Fe^{2+}_{(aq)}+SO_{4 (aq)}^{2-}

Så beregner man bare stofmængden af Fe2+:

n = m/M = 0,236/278,006 = ...

Og så beregner man koncentrationen med formlen

c = n/V = ...


Svar #3
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

stofmængden for hvad?


Svar #4
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

hvad er min volumen? er det 100ml?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

Ja din volumen er i L.  0.1 L


Svar #6
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

hvor finder du stodmængden? og hvad er den for


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

Det har Heptan allerede beregnet i #2. :)


Svar #8
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

jeg mente molarmassen


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

Den finder i periodesystem :)


Skriv et svar til: Aktuelle koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.