Kemi

redoxreaktioner

03. oktober 2018 af filealis (Slettet) - Niveau: B-niveau

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2018 af mathon

               \small \small \small \overset{\mathbf{{\color{Blue} +6}}}{S}{\! O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{I}_2\, _{\textit{(s)}}\; \longrightarrow \; H_2\overset{\mathbf{{\color{Blue} -2}}}{\! S}\, _{\textit{(g)}}\; +\; \overset{\mathbf{{\color{Red} +5}}}{I}{\! \! O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}

\small \begin{array}{lccc} &\textup{ned}&\textup{op}&\textup{antal}\\ S&8&&5\\ I&&5&8 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

d) n=m/M & c=n/V


Svar #4
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

men jeg skal finde volumenet, skal jeg så ikke sige v=c·n


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

 Nej du skal finde stofmængden.


Svar #6
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

okay, så min 200ml =0,2L er min volumen


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

yes


Svar #8
03. oktober 2018 af filealis (Slettet)

men c er koncentrationen 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. oktober 2018 af xbxlxcaa

yes


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2018 af mathon

               \small 5\, S{ O_4}^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, I_2\, _{\textit{(s)}}\; +\; 2\, H^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 4\, H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightarrow \; 5\, H_2 S\, _{\textit{(g)}}\; +\; 8\, I{ O_3}^-\, _{\textit{(aq)}}

               \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|} &S{O_4}^{2-}&I_2\\ \hline \textup{masse/g}&&4.06\\ \hline \textup{molmasse}/\tfrac{g}{mol}&&253.8\\ \hline \textup{mol}&0.02&0.016\\ \hline \textup{koeff.}&5&4\\ \end{array}               \small H_2SO_4\quad \textup{er den begr\ae nsende m\ae ngde.}


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. oktober 2018 af mathon

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1852428#1852507

videreført:

                         \small V_{H_2S}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(4.06\; mol)\cdot \left ( 0.08314472\;\tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+23)K)}{1.2\; bar}=83.3\; L


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. oktober 2018 af mathon

korrektion:
                  \small \small V_{H_2S}=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{(0.02\; mol)\cdot \left ( 0.08314472\;\tfrac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273.15+23)K)}{1.2\; bar}=410.3\;mL


Skriv et svar til: redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.