Matematik

Trigonometriske funktioner

04. oktober 2018 af xoxogossipgirls (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg skal redegøre for følgende funktioner

f(x)=sin(x)

g(x)=cos(x)

h(x)=tan(x)

Derudover, hvad kan de bruges til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2018 af MatHFlærer

Det er nok en god idé at nævne ordet "periode". Prøv at tegn f(x), g(x) og h(x) i et koordinatsystem. Hvad kan du sige af det du ser? Her er f.eks. et plot af cosinus.

Læs mere her: https://da.wikipedia.org/wiki/Cosinus

Du kan nok også fortælle, at

h(x)=\frac{g(x)}{f(x)}, dvs. \tan(x)=\frac{\sin(x)}{\cos(x)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2018 af AMelev

Din profil passer ikke helt: 9. klasse og A-niveau?

1. Start med at definere funktionerne ud fra enhedscirklen (radian).
2. Så  kan du evt. gøre rede for værdierne i nogle specielle værdier i 0, π/6, π/4, π/3, π/2, π.
3. Der er også nogle omregningsformler mellem cos og sin, du evt. kan drage ind.
4. Og så er der trekantsberegninger og svingninger i anvendelsen.

Hvor lang tid har du? Hvis du ikke har så lang tid, så koncentrer dig om 1. og 4.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.