Kemi

Koncentrationer

10. oktober 2018 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Jeg har en konc. af et stof på 10% og jeg har 2 ml. Jeg skal fortynde det, så konc. Bliver 5%, og jeg har en anden opløsning, hvor der er 0% af det, hvor meget skal jeg hælde i, hvilken formel og metode skal jeg bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2018 af AngelOneOne

Hej,

Du skal bruge fortyndingsformlen:

V1 · c1 = V2 · c2

Så isolerer du V2

\frac{V_{1}\cdot c_{1}}{c_{2}}=V_{2}=\frac{10\cdot 2}{5}=4

Dvs at volumenet at den fortyndede opløsning skal være 4 mL. Du skal altså bruge 4 mL - 2 mL = 2 mL af opløsningen med koncentrationen 0%, for at opnå en 5% koncentration af den oprindelige opløsning.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Koncentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.