Matematik

afbilding

18. oktober 2018 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

lad f: A -->B være en afbilding

 vis at for alle delmængder M ad A gælder

M⊆f^-1(f(M))

Giv et eksempel på at f^-1(f(M)) ikke behøver være lig med M 

jeg kan ikke komme på et eksempel. Nogen der han hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Betragt funktionen
    f : {1, 2} -> {1}
givet ved  f(1) = 1 og f(2) =1.

Lad  M = {1}.

f-1(f(M)) = f-1({1}) = {1, 2} ≠ {1} = M


Svar #2
05. november 2018 af sajana

men hvad hedder funktionen?


Svar #3
06. november 2018 af sajana

?

Skriv et svar til: afbilding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.