Matematik

Hjælp

19. oktober 2018 af emma31822 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Jeg har fået en matematik aflevering og jeg har fået tre opgaver jeg ikke forstår.

opgave 5: om en lineær funktion f oplyses det at grafen for f går gennem punkterne (2,7) og (4,13)

a) Om en anden lineær funktion g oplyses det at grafen for g er parallel med grafen for f, samt at g(4) = 5

c) Løs ligningen g(x) = 17

opgave 6:

en funktion f er givet ved:

               2x - 3 når x < 3

f(x) = (

             -3x + 5 når x > 3

a) bestem f(0)

b) bestem f(3)

Jeg håber i kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2018 af mathon

Opgave 5)

                      a=\frac{13-7}{4-2}=\frac{6}{2}=3

                      b=7-3\cdot 2=1

                      f(x)=y=3x+1

a) Om en anden lineær funktion g oplyses det at grafen for g er parallel med grafen for f, samt at g(4) = 5

    hvoraf
                     b=5-\mathbf{3}\cdot 4=-7          \textup{parallel med betyder med \textbf{samme} h\ae ldningstal.}

                     g(x)=y=3x-7                  


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2018 af mathon

c)
                     g(x)=3x-7=17

                                x=8        


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. oktober 2018 af mathon

opgave 6:

                     f(x)=\left\{\begin{array}{lr} 2x-3&\textup{for }x< 3\\ -3x+5&\textup{for }x\geq 3\\ \end{array}\right.

                     \begin{array} {rclcl} f(0)&=&2\cdot 0-3&=&-3\\ f(3)&=&-3\cdot 3+5&=&-4 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.