Matematik

Omdrejningslegeme

21. oktober 2018 af Sodiom - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle, der kan hjælpe mig med b'eren?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2018 af JulieW99

Du skulle meget gerne kunne finde en formel for omdrejningslegemet i din bog.

- - -

Vh Julie


Svar #2
21. oktober 2018 af Sodiom

Det kan jeg også, men det resultat jeg får ud fra det, er ikke rigtigt, så derfor spørger jeg herinde..

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2018 af JulieW99

Hvilket resultat får du? Det er ikke nemt at hjælpe, når vi ikke kan se, hvad du gør galt.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2018 af JulieW99

Generelt:

Sæt sæt f(x)=y for at få dine integrationsgrænser. Find dernæst det bestemte integrale af y, og efterfølgende af f(x). Da y ligger øverst, skal du trække det bestemte integrale af dette fra det bestemte integrale af y.

Samme princip ved omdrejningslegemet.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2018 af mathon

b)
                          \small \small V_x=\pi \cdot \int_{1}^{4}17^2\; \mathrm{d}x-\pi \cdot \int_{1}^{4}\left (x^2+\frac{16}{x^2} \right )^2\mathrm{d}x


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2018 af JulieW99

- - -

Vh Julie


Svar #8
21. oktober 2018 af Sodiom

Tusinde tak , mathon - jeg kan se at jeg glemte at sætte i-anden. 

Også tak til dig Julie, det rigtige svar giver dog 1515.5 :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2018 af mathon

c)

                          \small \int_{1}^{k}\left (17-\left (x^2+\frac{16}{x^2} \right ) \right ) \mathrm{d}x=9\qquad1<k<4


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. oktober 2018 af ringstedLC

#7: Forkert VM. Man beregner omdrejningslegemerne hver for sig og subtraherer.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2018 af mathon


               \small \begin{array}{lrcl} \textup{fordi}&(g(x)-f(x))^2&=&g^2(x)-2f(x)(g(x))+f^2(x)\\ \textup{og \textbf{\textsl{ikke}}}&(g(x)-f(x))^2&=&g^2(x)-f^2(x) \end{array}


Skriv et svar til: Omdrejningslegeme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.