Fysik

nyttevirkning

25. oktober 2018 af Teriperry - Niveau: B-niveau

ved ikke hvordan jeg skal sætte talende ind i formlen

vand til kaffe opvarmes i en el kede med en nyttevirkning på n=80% hvor meget energi bruges der til opvarmning af 1,00kg vand til T = 20 celcius grader til T = 100C


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af SuneChr

Beregn først energiforbruget uden energitab. Det er 100% nyttevirkning.
Gang derefter det fundne resultat med 100/80 = 5/4


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2018 af PeterValberg

Den energimængde, som vandet skal have tilført (udnyttet energi) kan bestemmes som:

E_{udnyttet}=m\cdot c\cdot \Delta T=1,00\cdot4,18\cdot(100-20)=......kJ

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2018 af mathon

\small \begin{array}{lrclclcl} \textup{energiforbrug}&E&=&m\cdot c\cdot \Delta T\cdot 0.80^{-1}\\\\ &&&\frac{\left (1.00\; kg \right )\cdot \left (4.186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ((100-20)K \right )}{0.80}&=& \end{array}


Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.