Matematik

Differential regning

25. oktober 2018 af petesweet99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem differentialkvotienten til f(x)=x2 +3x+1 vha. tretrinsreglen.

Hjælp! Hvordan skal jeg gribe den an?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2018 af PeterValberg

Se video nr. 16 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2018 af AMelev

Trin 1: Du skal først beregne Δf = f(x+h) - f(x) 
f(x + h): Indsæt x + h i stedet for x i forskriften for f(x) 
Reducer så Δf = f(x + h) - f(x)

Trin 2: Opstil differenskvortienten \frac{\Delta f}{\Delta x} og forkort  med Δx

Trin 3: Lad Δx gå mod 0 og se, hvad \frac{\Delta f}{\Delta x} går mod - grænseværdien er f '(x)


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.