Matematik

Differentiallignign f(x)=32

26. oktober 2018 af Sodiom - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg har et problem, som jeg håber, at I vil hjælpe mig med.

Billede af opgaven er vedhæftet.

Jeg har løst a), hvilket jeg har fået til -0.39x+35, men jeg kan ikke finde ud af at løse b). Jeg har prøvet, men får resultatet x=7.692, hvor det skal give x=8.1

Er der en der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2018 af OliverHviid

Man har y(x)=30*(0,987084)^x+5  og hermed   32=30*(0,987084)x+5

x=8,1


Svar #2
26. oktober 2018 af Sodiom

#1

32=30*(0,987084)x+5

x=8,1

Og hvordan finder du frem til de tal du benytter?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2018 af OliverHviid

Er opgaven med eller uden hjælpemidler? Man kan "deSolve" den i et CAS-værktøj, dvs. 

deSolve(y'=−0.013*(y-5) and y(0)=35,x,y)


Svar #4
26. oktober 2018 af Sodiom

Den er med hjælpemidler, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2018 af OliverHviid

Selv tak.


Skriv et svar til: Differentiallignign f(x)=32

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.