Matematik

Potenser

27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jer, jeg kan simpelhen ikke finde ud af dette?

Find X

logx=3

logx=-5

logx=log5+log7

x=11*log1000

på for hånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2018 af mathon

              \small \log(x) = 3

              \small 10^{\log(x)} = 10^3

              \small x = 1000


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. oktober 2018 af mathon

              \small \small \log(x) =\log(5)+\log(7)=\log(5\cdot 7)=\log(35)

              \small \small 10^{\log(x)} = 10^{\log(35)}

              \small x = 35


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2018 af AMelev

I de to sidste: Benyt regnereglerne Log(a·b) = Log(a) + Log(b) hhv. Log(an) = n·Log(a)


Svar #4
27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet)

Tak mathon


Svar #5
27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet)

det forstår jeg ik, det ser ud som om jeg regner forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2018 af MatHFlærer

Hvad er dine mellemregninger? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2018 af AMelev

Du skal bruge reglerne fra højre mod venstre.

Log(x) = Log(5) + Log(7) ⇔ Log(x) = Log(5·7) ⇔ Log(x) = ... ⇔ x = ...

x=11·log1000 ⇔ x = 100011


Svar #8
27. oktober 2018 af lærlektien (Slettet)

ALTSÅ JEG FIK ET SKØRT TAL SOM LOG4.04


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2018 af MatHFlærer

\log(x)=\log(5)+\log(7)\Leftrightarrow \log(x)=\log(5\cdot 7)=\log(35)

Dvs. du skal sådan set løse

\log(x)=\log(35)

Og husk, at n=10^{\log(n)}. Prøv at se hvad du får. 

Derudover tænk over: x=11\cdot \log(1000)=???

Husk, at \log(1)=0\log(10)=1\log(100)=2, .... Hvad mon \log(1000) er


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2018 af mathon

                       \small 11\cdot \log\left ( 10^3 \right )


Skriv et svar til: Potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.