Matematik

tangentligning - Hjælp

28. oktober 2018 af janiw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser man denne opgave, har prøvet alt. det giver ingen mening. 

Vedhæftet fil: Hjælp til aflevering.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)

Udregn f(2), så du kender P's koordinater.

Tangenten skal være lineær, gå gennem P(2, f(2)), og have samme hældning som f i x=2
                            dvs. y = ax + b                                           dvs. a = f'(2), da a er hældningskoefficienten

Du skal vælge b således at linjen går gennem  P(2, f(2)).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2018 af mathon

eller
       \small \textup{tangentligning:}
                                              \small y=f{\, }'(2)x+\left ( f(2)- f{\, }'(2)\cdot 2\right ) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2018 af StoreNord

#0  
Måske har du ikke lært at differentiere?
Hvis       f(x) = -3x2+ 6x
så er      f'(x) = -6x + 6
og        f'(2) = -6·2 + 6 = -6             som du også kan aflæse på grafen.

f'(1) = -6·1 + 6 = 0                         altså er den omtalte konstant  = 3.


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2018 af StoreNord

UPS, grafen:
tangentligning - Hjælp.png


Skriv et svar til: tangentligning - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.