Fysik

Hej jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål

28. oktober 2018 af Hyllerdrengen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Teslas ingeniører måler på en solcelle har sidelængderne 20 cm og 35 cm på et tidspunkt, hvor solindstrømningen er 600 W/m2.
• Bestem arealet af solcellen.
• Bestem effekten, der rammer

Når min lærer skriver bestem effekten kender jeg kun til P = E/t, men da jeg ikke har nogen faktor for tid tilgængelig er det så bare P = A(m2)/Soldinstrømningen(W/m2) hvor m2 går ud med hinanden og bliver til Watt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2018 af janhaa

A = 0,2*0,35 m2 ...

P = (600 W/m2)*A = ...


Svar #2
28. oktober 2018 af Hyllerdrengen (Slettet)

Men hvad er enhederne på den formel?? fordi kender ikke andre end P = E/t, så er det E*A?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2018 af ringstedLC

#0: Nej. På 1 m2 er effekten 600 W. Din solcelle er mindre, derfor:

\begin{align*} P &= 0.2\cdot 0.35\cdot 600\;\left ( \frac{m^2\cdot W}{m^2} \right )=\;?\;W \end{align*}

#2: Elektrisk effekt opgives i Watt (W).


Skriv et svar til: Hej jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.