Matematik

lineær funktion

30. oktober 2018 af TinaS1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

forklar hvad der forståes ved lineær regression. nedeståede tabel angiver for udvalgte år i periode 1930 til 1986 gennemsnits højden i cm er værnepligtige, der mødte til session. årstal x 1930, 1943, 1966, 1973, 1986. højde f(x) 170,2 og 173,1 og 176,4 og 177,8 og 180,2 lad x beregne antal år efter 1930, og lad f(x) beregne gennemsnitshøjden (dvs. 1930 = år 0, 1943 = år 13 osv)

a) vis, at gennemsnithøjden som funktion af tiden med god tilnærmelse kan beskrive ved en lineære funktion.

b) bestem forskriften for den lineære funktion f.

c) bestem den forventede gennemsnitshøjde af værnepligtige i år 2010

d) bestem det år, hvor den forventede gennemsnitshøjde vil være 190 cm. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2018 af peter lind

Brug regressionsanalyse på de data. Lav evt. en graf


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2018 af AMelev

a) & b) Du skal lave lineær regression på dine data (x,f(x)) og tegne regressionslinjen og lave dataplot i samme grafvindue. Så kan du vurdere, hvor godt, du synes, at punkterne passer på linjen.

c) År 2010 ~ x = 24, så den forventede gennemsnitshøjde i 2010 er f(24)

d) Løs ligningen f(x) = 190 og husk, hvad x betyder.


Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.