Matematik

HJÆLP HJÆLP HJÆLP

31. oktober 2018 af MBMeier - Niveau: B-niveau

Har vedhæftet et billede af en opgavebeskrivelse. Kan simpelthen ikke lige grave frem i hukommelsen, hvad det er, jeg skal gøre :-)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2018 af AMelev

Giv dit spørgsmål et navn, som viser, hvad opgaven går ud på.

x er salgsprisen pr. vase, så x = 600
Indsæt i O(x) og beregn.
Brug dit CAS-værktøj til at tegne grafen - husk at indsætte begrænsningen på a.


Svar #2
31. oktober 2018 af MBMeier

Hvordan indsætter jeg begrænsning?


Svar #3
31. oktober 2018 af MBMeier

#1

Giv dit spørgsmål et navn, som viser, hvad opgaven går ud på.

x er salgsprisen pr. vase, så x = 600
Indsæt i O(x) og beregn.
Brug dit CAS-værktøj til at tegne grafen - husk at indsætte begrænsningen på a.

Hvordan indsætter jeg begrænsning? :-) - og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2018 af ringstedLC

Det er jo noget, du selv skal finde ud vha. din manual, men SP's service iler med hjælp.

nSpire: Efter O(x): | 250 ≤ x ≤ 750

GeoGebra: Efter O(x): , 250 ≤ x ≤ 750


Svar #5
31. oktober 2018 af MBMeier

#4

nSpire: Efter O(x): | 250 ≤ x ≤ 750

GeoGebra: Efter O(x): , 250 ≤ x ≤ 750

Øøøh det virker umiddelbart ikke. Arbejder i nspire og har skrevet det samme som dig :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2018 af ringstedLC

Tag et billede af den linje, hvor du definerer O(x).


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2018 af OliverHviid

Skriv O(x)=0,1x²+100x-9000|250 ≤ x ≤ 750

Eller hvis du vil definere den  O(x):=0,1x²+100x-9000|250 ≤ x ≤ 750


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2018 af AMelev

Du skal bruge decimalpunktum.
I TINspire kan man bare taste <= for ≤.
Og så skal du indrette grafvinduet, så du får plads til de aktuelle størrelser.

Se vedhæftede.

Den lodrette "betingelsesstreg" | finder du under Tegn - eller på windowsmaskiner som AltGr + ´ (til højre for +).

Vedhæftet fil:Overskud.zip

Skriv et svar til: HJÆLP HJÆLP HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.