Matematik

parameter

31. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjælp til opg. b


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2018 af guuoo2 (Slettet)


Den første har  (t - 3, -4)  som normalvektor.
Den anden har  (t, 1)  som normalvektor.

Linjerne er orthogonale hvis og kun hvis normalvektorerne er det.
Dvs.
       (t - 3, -4) • (t, 1) = 0
       (t - 3)·t - 4 = 0
som er en andengradsligning.


Svar #2
31. oktober 2018 af Sarah3310 (Slettet)

det forstår jeg desværre ikke. Hvad mener du man skal gøre når man har fundnet normalvektoren 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2018 af mathon

a)
          \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} 2-t\\4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}

         \small \textup{parallellitet kr\ae ver:}\qquad \begin{vmatrix} 2-t &3 \\ 4& 1 \end{vmatrix}=0

         \small \textup{ortogonalitet kr\ae ver:}\qquad \begin{pmatrix} 2-t\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2018 af mathon

b)
          \small \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}

         \small \textup{parallellitet kr\ae ver:}\qquad \begin{vmatrix} t-3 &t \\ -4& 1 \end{vmatrix}=0

         \small \textup{ortogonalitet kr\ae ver:}\qquad \begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}=0


Svar #5
01. november 2018 af Sarah3310 (Slettet)

hvordan finder jeg frem til t?


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. november 2018 af mathon

a)
          \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} 2-t\\4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}

         \small \textup{parallellitet kr\ae ver:}\qquad \begin{vmatrix} 2-t &3 \\ 4& 1 \end{vmatrix}=0

                                                      \small (2-t)\cdot 1-4\cdot 3=0

                                                      \small 2-t-12=0

                                                      \small -10=t

...

         \small \textup{ortogonalitet kr\ae ver:}\qquad \begin{pmatrix} 2-t\\4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 3\\1 \end{pmatrix}=0

                                                        \small (2-t)\cdot 3+4\cdot 1=0

                                                        \small 6-3t+4=0

                                                        \small 10=3t

                                                        \small \frac{10}{3}=t 

                                                         


Svar #7
01. november 2018 af Sarah3310 (Slettet)

giver den næste 2/5?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. november 2018 af mathon

b)
          \small \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}

b)
          \small \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}

         \small \textup{parallellitet kr\ae ver:}\qquad \begin{vmatrix} t-3 &t \\ -4& 1 \end{vmatrix}=0

                                                      \small \small t=\frac{3}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. november 2018 af mathon

b)
          \small \small \textup{normalvektorerne er:}\quad\overrightarrow{n}_1=\begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\qquad \overrightarrow{n}_2=\begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}

          \small \textup{ortogonalitet kr\ae ver:}\qquad \begin{pmatrix} t-3\\-4 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t\\1 \end{pmatrix}=0

                                                            \small \begin{array}{rcl} (t-3)\cdot t+(-4)\cdot 1&=&0\\ t^2-3t-4&=&0\\ d&=&(-3)^2-4\cdot 1\cdot (-4)=5^2\\ \sqrt{d}&=&5\\ x&=&\frac{-(-3)\mp 5}{2\cdot 1}\\\\ x&=&\frac{3\mp 5}{2}\\\\ x&=&\left\{\begin{matrix} -1\\4 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.