Matematik

invers

03. november 2018 af sajana - Niveau: Universitet/Videregående

nogen der kan hjælpe mig med denne her opgave:

Lad A og b være delmængder af R. Betragt funktionen f:A--> givet ved 

f(x)=(x+2)^2

for hvilke A og B har f en invers

Jeg ved at svaret er A=-2,uendelig[ , B=[0,uendelig[

men jeg forstår ikke hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2018 af AskTheAfghan

Hint: f har en invers hvis og kun hvis den er bijektiv.

Derfor: du skal tjekke, hvornår f er injektiv og surjektiv, seperat, ved at danne A og B i nogle forsøg. I sidste ende, passer A = [-2, ∞) og B = [0, ∞) til opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2018 af StoreNord

Invers.png

Vedhæftet fil:Invers.png

Svar #3
03. november 2018 af sajana

det giver mening nu  Mange tak


Skriv et svar til: invers

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.