Matematik

udfyld skemaet hjælp

11. november 2018 af hyleblomst (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hjælp til forståelse, tak på forhånd!
 

udfyld skemaet herunder, hvis a, b og c er siderne i en retvinklet trekant.

( - er talet der mangler)

side A:   3  12  5  -  45  6,7  -   -  

side B:  4  16  5  8  -  7,2   19,1  7

side C:  -   -   -   14  234  -  23,4  10


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2018 af StoreNord

Du skal nok have fat i nogle pythagoræiske talsæt. For eksempel (3,4,5).

Sæt 2 er ( , , √112)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2018 af AMelev

Mit svar bygger på, at du mener side a, side b og side c.
Desuden går jeg ud fra, at det er C, der er den rette vinkel.

Under alle omstændigheder skal du benytte Pythagoras a2 + b2 = c2 og løse de opståede ligninger mht. den ukendte side.

fx 3^2 + 4^2 = c^2\Leftrightarrow 9+16=c^2\Leftrightarrow 25=c^2\Leftrightarrow c=\sqrt{25}=5
eller 
a^2 + 7^2 = 10^2\Leftrightarrow a^2+49=100\Leftrightarrow a^2=100-49=51\Leftrightarrow a=\sqrt{51}=7.14


Svar #3
12. november 2018 af hyleblomst (Slettet)

tak gutterne


Skriv et svar til: udfyld skemaet hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.