Matematik

hjælp plz

12. november 2018 af brormand12 - Niveau: A-niveau

hjælpe med at finde x 

−4*x^(2)+4*x-3=−3*x^(2),


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. november 2018 af StoreNord

Læg       3*x^(2)        til på begge sider.


Svar #2
12. november 2018 af brormand12

jeg er nået til -x^2+4x=3


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2018 af StoreNord

træk så 3 fra på begge sider.

Du får så en 2. gradsligning.


Svar #4
12. november 2018 af brormand12

hvorfor


Svar #5
12. november 2018 af brormand12

jeg skal jo finde x så jeg kan finde skæringspunkterne 


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. november 2018 af StoreNord

−4*x^(2)+4*x-3=−3*x^(2)                        læg   −3*x^(2)  til på begge sider

(−3*x^(2))−4*x^(2)+4*x-3=−3*x^(2)  +(−3*x^(2))

-1x² + 4x - 3        =     0                   Denne 2. gradsligning skal du løse med diskriminant-metoden.


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. november 2018 af mathon

            \small x^2-4x+3=0

                \small x=\left\{\begin{matrix} 1\\3 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. november 2018 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. november 2018 af StoreNord

-


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. november 2018 af StoreNord

Mathon hat ret. Men du skal også lære det!Skærmbillede fra 2018-11-12 20-07-12.png


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. november 2018 af mathon

beregning af skæringspunkter:

                y=-3\cdot \{1,3\}^2=-3\cdot \{1,9\}=\left\{\begin{matrix} -3\\ -27 \end{matrix}\right.
dvs
                \small \left ( x,y \right )=\left\{\begin{matrix} (1,-3) \\ (3,-27) \end{matrix}\right.


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2018 af StoreNord

Og så håber vi lige, at #0 lærer noget af dèt.


Skriv et svar til: hjælp plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.