Fysik

energi område

14. november 2018 af mads1710 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

jeg sidder med denne omgave (see vedhæftet) og jeg forstår ikke lige hvordan jeg skal løse den, værdien der henvises til i tabel 8.1 er 8*10^19J

Vedhæftet fil: 8,79.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2018 af peter lind

1,0 kW/m2 * areal *tid = 8*1019J


Svar #3
14. november 2018 af mads1710 (Slettet)

Ved at svaret i min bog siger 2500km^2 men forstår ikke hvordan jeg skal få det :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2018 af peter lind

Hvis du løser ligningen i #2 får man

areal = 8*1019J/(1,0 kW/m2 * tid )


Svar #5
14. november 2018 af mads1710 (Slettet)

Det nok mig som tænker uklart men vi kender da ikke nogen tid gør vi?


Svar #6
14. november 2018 af mads1710 (Slettet)

Har styr på den nu tænkte bare ikke logisk :) tak for din hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2018 af peter lind

Det må stå i forbindelse med tabel 8.1 Jeg ved ikke om den angivne energi er modtaget i 1 sek., 1 time, 1 dag, 1 uge, 1 måned, 1 år eller noget helt andet


Svar #8
14. november 2018 af mads1710 (Slettet)

kan du hjælpe mig med denne også:

Vedhæftet fil:9,56.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. november 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2018 af peter lind

E = Epot + Ekin = m*g*h + ½mv2.  v kan du finde af at tyngdekraften  skal give den nødvendige centripetalaccelleration  m*v2/r = mg Jeg har gjort den tilnærmelse at jeg har sagt at tyngdeaccellerationen er den samme i 100 km højde og på jordoverfladen. Hvis det ikke går skal du bruge Newtons tyngdelov i stedet


Brugbart svar (0)

Svar #11
14. november 2018 af peter lind

Med gravitationsloven R jordens radius, r sattelitens højde over jorden

Epot = -G*M*m/(R+r)

Eoverflade = -M*m/R

v findes af m*v2/(R+r) = G*m*M/(R+r)2


Svar #12
14. november 2018 af mads1710 (Slettet)

Jeg tror ikke helt jeg er med på hvad jeg skal regne på eller hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. november 2018 af peter lind

hvad er du i tvivl om ?


Skriv et svar til: energi område

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.