Matematik

har brug til hjælp til noget matematik

18. november 2018 af denderanden (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej jeg har virkelig brug for hjælp ;-;

der givet to punkter a (-3, -7) og b (6. 20)

bestem a og b i den rette linje som de to punkter ligger på

mange tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. november 2018 af peter lind

a = (y2-y1/(x2-x1)  Et af punkterne indsættes derefter i ligningen y = ax+b


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2018 af mathon

                         \small \small \small \small \begin{array}{|c|c|c|c|c|c|c|} x_1&y_1&x_2&y_2&a=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}&b=y_2-a\cdot x_2&y=ax+b\\ \hline -3&-7&6&20&&& \end{array}


Skriv et svar til: har brug til hjælp til noget matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.