Matematik

parbelens toppunkt

19. november 2018 af Hanne12345654321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan nogen hjælp mig med denne opgave?(tjek billedet)

Vedhæftet fil: mat.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2018 af MandenMedMangeHatte

Sammenlign med formen for et andengradspolynomium:

y= ax^2 + bx + c

Og benyt herefter toppunktsformlen:

x_top = -b/2a

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2018 af StoreNord

Find ud af, hvor f'=0. Find den tilsvarende y-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2018 af AMelev

Brug din formelsamling s. 16 (77).


Brugbart svar (1)

Svar #4
19. november 2018 af StoreNord

Det er sjovere at bruge Geogebra.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2018 af mathon

Toppunkt:

                     \small T=(x_T,y_T)

                               \small x_T=\frac{-b}{2a}

                               \small y_T=c-a\cdot \left (x_T \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. november 2018 af AMelev

#4 Ja, men desværre er det snyd til eksamen uden hjælpemidler :).
Der er det til gengæld tilladt at bruge formelsamlingen.


Skriv et svar til: parbelens toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.