Matematik

hjælp til sandsynlighedsberegning

20. november 2018 af Smillalarsen1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

a)Du har en pose med 10 bananer. Hvor mange muligheder er der for at vælge 2 ud

b)I klasserne 1.x, 1.a og 1.b på Det Frie Gymnasium skal der sammensættes et elevudvalg på 5 personer. Der skal være minimum 1 person med fra hver klasse.  1.x har 27 elever, 1.a har 23 elever og 1.b har 18 elever der kan vælges. Hvor mange måder kan det gøres på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2018 af Larsdk4 (Slettet)

https://www.regneregler.dk/sandsynlighedsregning


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. november 2018 af AMelev

a) Rækkefølgen ligegyldig (eller du vælger på én gang), så det er en kombination K(10,2)

b) Du skal både have 1 fra 1x og 1 fra 1a og 1 fra 1b og 2 fra resten af xab.
Både - og: Gange

1x 27 muligheder
1a 23 muligheder
1b 18 muligheder
Restxab = 26 + 22 + 17 = ...
2 fra resten af xab: K(Restxab,2) = ....

Antal muligheder i alt er 27·23·18· K(Restxab,2) = ....


Svar #3
21. november 2018 af Smillalarsen1 (Slettet)

 

Svar #4
22. november 2018 af Smillalarsen1 (Slettet)

#2

a) Rækkefølgen ligegyldig (eller du vælger på én gang), så det er en kombination K(10,2)

b) Du skal både have 1 fra 1x og 1 fra 1a og 1 fra 1b og 2 fra resten af xab.
Både - og: Gange

1x 27 muligheder
1a 23 muligheder
1b 18 muligheder
Restxab = 26 + 22 + 17 = ...
2 fra resten af xab: K(Restxab,2) = ....

Antal muligheder i alt er 27·23·18· K(Restxab,2) = ....

jamen hvad er denne rest og KOMMA,2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2018 af AMelev

Se 3. sidste linje - beregn.

, 2, fordi der skal vælges de sidste 2 ud fra de resterende i de klasser - de kan være hvem som helst af dem, der ikke blev valgt i første omgang.


Skriv et svar til: hjælp til sandsynlighedsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.