Matematik

Problemløsning/matematik

22. november 2018 af NW12 - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?

Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb (målt i sekunder) for
mænd i perioden 1981-2007.


År 1981 1984 1985 1988 1998 1999 2002 2003 2007
Tid 7698 7685 7632 7610 7565 7542 7538 7495 7466
 

Udviklingen i verdensrekorderne for en maraton i perioden 1981-2007 kan beskrives ved
en model af typen W(t)=at+b, hvor t betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner
verdensrekorden målt i sekunder.
 

a) Bestem tallene a og b.

b) Forklar betydningen af tallet a, og benyt modellen til at bestemme det år, hvor man
kan forvente, at en maraton løbes på under 7200 sekunder, dvs. under 2 timer.

På forhånd tak!:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af peter lind

foretag en lineær regressionsanalyse på de tal


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2018 af AMelev

t = antal år efter 1981 w(t) = maratonverdensrekord/s

a) Bem. at t = antal år efter 1981, så t = {0, 3, 4 osv}

b) a er hældningskoefficienten, så den angiver hvor meget verdensrekorden er steget med pr. år, og da den er negativ er verdensrekordtiden altså faldet.
Løs ligningen W(t) < 7200


Svar #3
24. november 2018 af NW12

Tusind tak!:)


Skriv et svar til: Problemløsning/matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.