Matematik

Differentialregning og Monotoniforhold

22. november 2018 af LasLas123 - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg har følgende opgave:

a)Bestem monotoniintervaller og lokale ekstrema for funktionen ??(??) = x^5 − 5??^3 + 2
b) Angiv ligningen for hver af de vandrette tangenter, og gør rede for, om der er tale om
en vendetangent.

Jeg har løst opgave a) og har opstilt et monotoniskema. Men hvordan angiver jeg ligningen for de vandrette tangenter og hvordan redegøre jeg herudfra om der er tale om en vendetangent?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2018 af peter lind

Ligningen for en vandret tangent er y=konstant

Hvis der er vendetangent skal variationen være +0+ eller -0-


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2018 af JesperFK (Slettet)

Hvorfor er det nu at y er en konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2018 af mathon

En vandret tangent
har ligningen:
                                  \small y=0x+b=b


Skriv et svar til: Differentialregning og Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.