Matematik

hjææææælp

29. november 2018 af barehjælpRip (Slettet) - Niveau: C-niveau

er lige startede i htx og har brug for hjælp 

2x + 3y = 4

5x - 7y = 9 

hvordan løser man denne ligning ved hjælp af substitionsmetoden (indsættelsesmetoden) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2018 af peter lind

Løs den første ligning md hensyn til x (eller isoler x). Erstat x i den anden linje med det fundne udtryk for x. Du har nu en ligning i y alene


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2018 af emilo4321

Det var kun til 2x + 3y = 4.

Vedhæftet fil:BareHjælpRip.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2018 af mathon

            \small \begin{array}{lrcll} I&2x+3y&=&4&\textup{multipliceres med 7 og kaldes III}\\ II&5x-7y&=&9&\textup{multipliceres med 3 og kaldes IV}\\\\ III&14x+21y&=&28\\ IV&15x-21y&=&27&\textup{III og IV adderes}\\\\ &29x&=&55\\\\ &x&=&\frac{55}{29}&\textup{som inds\ae ttes i I}\\\\ &2\cdot \frac{55}{29}+3y&=&\frac{116}{29}\\\\ &3y&=&\frac{116-110}{29}\\\\ &y&=&\frac{6:3}{29}\\\\ &y&=&\frac{2}{29} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2018 af mathon

Substitutionsmetoden kan ikke anbefales her. Den medfører megen brøkregning, som kun de færreste gymnasiaster mestrer.


Skriv et svar til: hjææææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.