Matematik

Annuitetslån

02. december 2018 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Formlen for annuitetslån giver ikke mening for mig. På alle hjemmesider hedder den

(G*r)/0.05)/(1-(1+r)^-n)

Men når jeg bruger denne formel med antal terminer i - får jeg et helt andet tal. Lige så snart jeg fjerner minusset foran n så får jeg det korrekte. Hvad skyldes det?

(13000*0.05)/(1-(1+0.05)^4) = 3016,15 kr.

(13000*0.05)/(1-(1+0.05)^-4) = 3666.15 kr.

Når jeg regner den slavisk i Excel får jeg 3016,15 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af AMelev

Hvis du benytter (13000*0.05)/(1-(1+0.05)^4) får du et negativt resultat (-3016.15).

Hvad mener du med, at du får et helt andet tal - end hvad?
Og hvordan regner du den slavisk i Excel? 

Hvis der er tale om et annuitetslån, hvor du låner 13 000 kr. til 5% p.a. og skal betale tilbage over 4 år, er den årlige ydelse 3666.15 kr.  

Hvis der i stedet er tale om en annuitetsopsparing, hvor der skal stå 13 000 kr. (A) på kontoen efter 4. indbetaling, og du skal bestemme den årlige indbetaling b, skal du benytte formlen b=\frac{A\cdot r}{(1+r)^n-1}, og så får du b = 3016,15.


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.