Matematik

Trigonometriske funktioner

02. december 2018 af malthh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder:

-  Lad f(x) = sin(x) og g(x) = cos(x)

o Hvad gør funktionerne/monstrene f og g? Forklar herunder hvad f gør ved tallet 13 (altsa° hvad sker der i monstermaven og hvad kommer der ud, na°r man putter 13 ind i f?

Er det, det samme som at tage sin(13), eller skal det omregnes til radianer først?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

For at kunne tage sin eller cos til noget, skal det være en vinkel. Det bør derfor fremgå af opgaven om det er 13o eller 13 radianer. Det giver nemlig ikke det samme.

sin(13o) = 0,22495

sin(13 rad) = 0,42017

cos(13o) = 0,97437

cos(13 rad) = 0,90745


Svar #2
02. december 2018 af malthh (Slettet)

Altså det eneste som står i opgaven er:

-  Læs om trigonometriske funktioner s. 178-191 (grundigt).

-  Forklar begrebet ”radianer” (der skal indga° eksempler i forklaringen).

-  Lad f(x) = sin(x) og g(x) = cos(x)

o Hvad spiser monstrene f og g? Altsa° hvad er deres definitionsmængder? o Hvad er værdimængderne for f og g?

Da funktionerne f(x)=sin(x) og g(x)=cos(x) er periodiske, altså de gentager sig selv, så er definitionsmængderne for dem begge: ]∞,∞[

Da funktionernes værdimængder tager udgangspunkt i enhendscirklen, som har et radius på 1, så er funktionernes værdimængder: [1,-1]

(Dette har jeg selv skrevet)

o Hvad gør funktionerne/monstrene f og g? Forklar herunder hvad f gør ved tallet 13 (altsa° hvad sker der i monstermaven og hvad kommer der ud, na°r man putter 13 ind i f?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Det afhænger af om din lommeregner står på grader eller radianer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2018 af ringstedLC

Når der ikke står et gradtegn eller grader i opgaven, er det radianer.

Men dit argument for def.-mængden holder ikke. Tan(x) er også periodisk, men har ikke den def.-mængde. Du skal igen "ned i" enhedscirklen.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.