Matematik

Udlede en formel

12. december 2018 af moooooojue - Niveau: A-niveau

Er der nogle der har analyseret denne formel for luftmodstanden som er proportional med hastighed? med udregninger 

Formlen lyder:

M*v=m*g-k*v


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2018 af AMelev

Hvad er M?

m·g er vel tyngdekraften og k·v den modsat rettede luftmodstandskraft?
Betydningen af venstresiden af ligningen kan jeg ikke gætte.


Svar #2
13. december 2018 af moooooojue

m*v' det er den resulterende kraft


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2018 af AMelev

Hvis der skulle stå m·v' = m·g - k·v, så er det vel meningen, at du skal løse differentialligningen?
v'=g-\frac{k}{m}\cdot v\Leftrightarrow v'+\frac{k}{m}\cdot v=g 
Det er en lieneær differentialligning, som skal løses med "Panserformlen".


Skriv et svar til: Udlede en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.