Matematik

Reduktion og normalvektor

13. december 2018 af DSR50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg døjer lige med 2 opgaver i min aflevering.

Den ene opgave: ville værdsætte en god forklaring på denne, da jeg gerne vil vide hvordan man gør

I en lavprisbutik koster 27 kg havregryn 18 kr mindre end 3 kg kaffe, og 1 kg kaffe koster 31 kr mere end 4 kg havregryn

Den anden: det er lidt længe siden, vi har haft om vektorer, så jeg ved ikke lige, hvad man skal her.

Nedenfor er der anført ligninger for to linjer. Angiv en normalvektor og et punkt for hver af dem

2x-3y=5 og y=3/2x-2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2018 af SuneChr

Lad 1 kg havregryn koste h kr. og 1 kg kaffe k kr.
Da har vi:
3k - 18 = 27h
 4h + 31 = k
som vi ordner lidt
- 27h + 3k  =  18
     4h   - k = - 31
Den anden opgave:
En normalvektor for linjens ligning
ax + by + c = 0
er \binom{a}{b}
Find et sæt af x og y som vil tilfredsstille ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2018 af mathon

      3k - 18 = 27h
      4h + 31 = k

      k - 6 = 9h
      4h + 31 = k

      k = 6 + 9h = 4h + 31

           5h = 25      

           h = 5        som indsat i  4h + 31 = k
giver:
           4·5+31 = k

           k = 51


Skriv et svar til: Reduktion og normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.