Matematik

Signifikansniveau

13. december 2018 af Genjutsu - Niveau: B-niveau

Har man et signifikansniveau på 5% vil det sige at hvis der er mindre end 5% chance for at få de observerede data, forkaster vi vores hypotese (Højst hver femte af skolens cyklister bruger mobiltelefon, mens de cykler)
 


Svar #1
13. december 2018 af Genjutsu

P(8<=X)=0,56

altså hypotesen forkastes ikke,

er jeg helt forkert på den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

Signifikansniveauet skal forstås sådan at hvis (under antagelse af at nulhypotesen er sand) sandsynligheden for at få resultatet af testen, eller et resultat der er endnu værre, er mindre end 5%, så er det for usandsynligt at resultatet er fremkommet af tilfældigheder, og vi må derfor forkaste nulhypotesen.

Vi skal altså finde sandsynligheden for at 17 eller flere i undersøgelsen bruger mobiltelefon, under antagelse af at sandsynligheden for at cyklisten bruger telefon er 0,2. Med p=0,2 og n=40, finder vi

P(X≥17) = 0.00099102 = 0,099%

Det er altså for usandsynligt at resultatet er fremkommet ved tilfældigheder. Nulhypotesen må altså forkastes.


Svar #3
13. december 2018 af Genjutsu

er det ikke P(X<=17) som giver 0.997

og P(17<=X) der giver 0,001?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2018 af SådanDa

Se at #2 skrive P(X≥17)=0,099%, det kan skrives som decimaltal: 0,00099, hvilket med endnu mere afrunding kan skrives som 0,001, ligesom din lommeregner siger!


Svar #5
13. december 2018 af Genjutsu

lol havde ikke lige set det sådan :D


Skriv et svar til: Signifikansniveau

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.