Matematik

Taylorpolynomium

15. december 2018 af Line19010 - Niveau: Universitet/Videregående

vedlægger opgaven som en fil. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2018 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2018 af peter lind

Find f(0), f'(0) og f''(0) og se efter og se hvilken der stemmer med koefficienterne


Svar #3
15. december 2018 af Line19010

jeg tror jeg gør det forkert for jeg får:

f(0)=sin(0)*e^0=0

f'(0)= cos(0)*e^0+sin(0)*e^0*ln(e)=1

f''(0)=-sin(0)*e^0+2cos(0)*e^0*ln(e)+sin(0)*e^0*ln(e)^2= 2 ln(e)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2018 af oppenede

Det er meget enklere at bruge et skema:

Vandret har jeg skrevet de afledede (inklusiv nulte afledede) af sin(x). Du bør vide sin(0) = 0, sin'(0) = 1 og sin''(0) = 0. Du bør også vide at samtlige afledede af ex er ex og derfor giver 1 i x=0, hvilket jeg har angivet lodret. De første 3 diagonalsummer er 0, 1 og 1, hvorfor svaret er 0+1*x+1*x2 = x + x2

Vedhæftet fil:Untitled.png

Skriv et svar til: Taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.