Matematik

Kvartalsvis Rente

17. december 2018 af 2Fab4U - Niveau: C-niveau
Hejsa! Jeg har brug for hjælp til to spørgsmål...

1) Hvilken kvartalsvis rente svarer til en månedlig rente på 2%?

2) Hvilken kvartalsvis rente svarer til en årlig rente på 24%?

Jeg har desværre glemt hvordan man regner det ud. Det er noget med, at man skal bruge en fremskrivningsfaktorer?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2018 af AMelev

Der er 3 mdr. i et kvartal, så der skal fremskrives 3 gange.
1 + rkvartal = (1 + rmdl)3
Indsæt den mdl.rentefod rmdl og løs ligningen mht. kvartalsrentefoden rkvartal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2018 af mathon

1)

               \small \small \left (1+r_{m\aa ned} \right )^3=1+r_{kvar}

               \small r_{\textup{m\aa ned}}=\frac{p_{\textup{m\aa ned}}}{100}=\left ( 1+r_{\textup{kvar}} \right )^{\frac{1}{3}}-1

               \small p_{\textup{m\aa ned}}=\left (\left ( 1+r_{\textup{kvar}} \right )^{\frac{1}{3}}-1 \right )\cdot 100         

            


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2018 af mathon

2)

               \small \left (1+r_{kvar} \right )^4=1+r_{\aa r}

               \small r_{kvar}=\frac{p_{kvar}}{100}=\left ( 1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{4}}-1

               \small p_{kvar}=\left (\left ( 1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{4}}-1 \right )\cdot 100                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2018 af mathon

1)
korrektion:
                       \small 1+r_{kvar}=\left ( 1+r_{m\aa ned} \right )^3

                       \small r_{kvar}=\tfrac{p_{kvar}}{100}=\left ( 1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )^3-1

                       \small p_{kvar}=\left (\left ( 1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )^3-1 \right )\cdot 100


Skriv et svar til: Kvartalsvis Rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.