Matematik

modulus

25. december 2018 af Warrio - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har en opgave hvor jeg skal løse:

(772*77774+77777*123)mod 7

Jeg kan ikke huske reglerne, og har så svært ved at finde til denne her type. 

På forhånd tak. (p.s. uden hjælpemidler) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. december 2018 af AskTheAfghan

Du har 772 = 770 + 2 ≡ 2,    77770 + 4 ≡ 4,    77777 = 77770 + 7 ≡ 0    og    123 = 70 + 49 + 4 ≡ 4 modulo 7. Dit problem bliver reduceret til 2·4 + 0·4 mod 7. Kan du tage herfra?


Skriv et svar til: modulus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.