Fysik

Newtonmeter?

26. december 2018 af Repeno - Niveau: B-niveau

En plastbeholder fyldes med 80,0 mL ethanol. Beholderens masse er 25,0 g.

Beholderen med indhold hœnges op i et newtonmeter.

Hvad viser newtonmetret?

Hvordan regner man det her ud? 

Mit bedste bud er at man skal bruge noget lignene  F=m*g

g = 9,82 M2/N

m = 0,025kg 

F = 0,025kg * 9,82 M2/N = 0,2455 N (?)

Er det i den rigtige retning? Hvis ja, hvad bruger man så de 80mL ethanol til?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. december 2018 af peter lind

Det er fuldstædig rigtig. Massen af ethanol finder du af m=V*ρ   V er rumfanget og ρ er massefylden. Den må du slå op i en tabel; hvis den ikke står i opgaven


Svar #2
26. december 2018 af Repeno

#1

Det er fuldstædig rigtig. Massen af ethanol finder du af m=V*ρ   V er rumfanget og ρ er massefylden. Den må du slå op i en tabel; hvis den ikke står i opgaven

Så jeg skal bruge massen af Ethanol, og ikke massen af beholderen? (0,025kg) :)

Massen af Ethanol er 789 kg/m³

Vil det så sige F = 789 kg/m³ * 9,82 M2/N?

Og

Hvis denne formel var rigtig "F = 0,025kg * 9,82 M2/N = 0,2455 N" 

Hvad skal man så bruge massefylden af ethanol til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. december 2018 af ringstedLC

\begin{align*} m &= m_{beh.}+m_{eth.}\;,\;m_{eth.}=V\cdot \rho \end{align*}

?: Hvad er enheden for g?


Svar #4
26. december 2018 af Repeno

#3

\begin{align*} m &= m_{beh.}+m_{eth.}\;,\;m_{eth.}=V\cdot \rho \end{align*}

?: Hvad er enheden for g?

9,82 m/s2

Eller

9,82 m2/N (Mest relavant vil mit gæt være)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. december 2018 af peter lind

Du skal bruge begge dele. Det er massen af beholder+massen af ethanol der påvirker newtonmeteret.

Massen af ethanol = massefylde* rumfang


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2018 af ringstedLC

m/s2 er jeg med på. Men hjælp mig lige, hvad er M?

Og kan #3 bruges til dit spørgsmål i "2?


Svar #7
27. december 2018 af Repeno

Newtonmeter = MBeh + MEth * g ?

Newtonmeter = 0,025kg + 789 kg/m³ * 9,81 M2/N 

Er det sådan? :3


Svar #8
27. december 2018 af Repeno

#6

m/s2 er jeg med på. Men hjælp mig lige, hvad er M?

Og kan #3 bruges til dit spørgsmål i "2?

M er meter  - Lavede en fejl med stort m, det er rettet nu :D

 - Har givet det et skud, men er lidt bleg på om det er korrekt.. 


Svar #9
27. december 2018 af Repeno

m = 789,025 kg/m3

g = 9,82 m2/N 

Så langt så godt ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. december 2018 af peter lind

Det er massefylden der er 789 kg/m3. Du skal gange med rumfanget for at få masse.


Svar #11
27. december 2018 af Repeno

#10

Det er massefylden der er 789 kg/m3. Du skal gange med rumfanget for at få masse.

Så det er 63120?

789 * 80


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. december 2018 af peter lind

Pas på enheden. Du skal gange med rumfanget  i m3


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. december 2018 af ringstedLC

Et newtonmeter viser selvfølgelig kraften i N. Det er altså en vægt, der i stedet for kg, viser N.

Massen er summen af 80 ml. ethanol og beholder:

\begin{align*} F &= m\cdot g\;,\;m=m_{beh.}+m_{eth.}\;,\;g=9.82\;m/s^2 \\ \rho &= \frac{m}{V}\Rightarrow m = V\cdot \rho \\ 1\;ml &= 1\cdot 10^{-6}\;m^3 \\ m_{eth.} &= 80\cdot 10^{-6}\cdot 789\;\left ( kg \right ) =0.06312\;kg \\ F &= (25\cdot 10^{-3}+0.06312)\cdot 9.82\; \left ( \frac{kg\cdot m}{s^2}=N \right )\approx 0.87\;N \end{align*}

Du kan lave et overslag:

\begin{align*} F &= m\cdot g \\ 1\;N &= 1\;kg\cdot 1\;m/s^2 \\ 0.87\;N &\approx (0.025+0.063)\;kg\cdot 10\;m/s^2 \\ \end{align*}


Svar #14
27. december 2018 af Repeno

Tak for hjælpen! Det sættyer jeg pris på!


Skriv et svar til: Newtonmeter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.