Matematik

Gåde

30. december 2018 af Tinkatut (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle

Kan I hjælpe med denne:

Hvis en tredjedel af tyve er fire, hvad er så halvdelen af ti?

På forhånd tak og godt nytår.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. december 2018 af StoreNord

3


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. december 2018 af Sveppalyf (Slettet)

1/3 * 20*N = 4  <=>

N = 12/20

og så skal vi finde halvdelen af ti N:

½*10*N = ½*10*12/20 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. december 2018 af peter lind

Der står ikke noget N i opgaven, så der er en anden mulighed.

Det kan være  et andet talsystem og så betyder det at 20 = 2g hvor g er grundtallet i talsystemet. Så er grundtallet givet ved g/3 = 4 <=> g=12

Halvdelen af 12 er 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. december 2018 af StoreNord

To ligninger med een ubekendt:

                                                        \\\frac{20}{3}=4\; \; \; \; og \; \; \; \; \frac{10}{2}=x

Ved at dividere ligningerne med hinanden fås:
                                                \frac{20}{3}*\frac{2}{10} \Rightarrow \frac{4}{3}*\frac{4}{x}\Rightarrow x=\frac{12}{4}=3


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. december 2018 af StoreNord

                                                \frac{20}{3}*\frac{2}{10}\; {\color{DarkGreen} =} \; \frac{4}{3}*\frac{4}{x}\Rightarrow x=\frac{12}{4}=3


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. december 2018 af peter lind

I titalssytemet er 20/3  = 6,66666 ikke 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. december 2018 af AMelev

I er faktisk enige, men der er en smutter i #3
\frac{20}{3}=4\Leftrightarrow \frac{2g}{3} = 4\Leftrightarrow 2g=12\Leftrightarrow g=6

10 i 6-talssytemet er 6, så halvdelen er 3.

En 3. måde: Halvdelen af 10 er 1/4 af 20, så \frac{20}{3}\cdot \frac{1}{4}=4\cdot \frac{1}{4}\Leftrightarrow \frac{1}{3}\cdot {20}\cdot \frac{1}{4}=1\Leftrightarrow \frac{1}{3}\cdot \frac{10}{2}=1\Leftrightarrow \frac{10}{2}=3


Skriv et svar til: Gåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.